Сенсеи // Tag

Tag based archive
11 Oct

Видео кое треба да се погледне – Назим Куртовиќ карате легенда

На интернет се врти едно многу интересно видео кое вреди да се види. Секој искрен љубител на боречките вештини би сакал да слушне и да види нешто за нашите карате легенди кои беа фактор и во поранешна Југославија и во светското карате.

Затоа уживејте во водеото посветено на Назим Куртовиќ!

11 Oct

Интервју кое вреди да се Чита

На 5-Мај оваа година нашиот Сенсеи Назим Куртовиќ даде интревју за српскиот портал “Себиљ” каде многу детално може да се прочита и дознае за успешната натпреварувачката кариера на нашиот Сенсеи и неговите мислења и толкувања на темите како што се каратето во денешниот свет ,едукацијата на младите спортисти и уште многу повеќе.

За по детални информации разгледајте го целото интервју на: sebilj.net