Healthy Living

Category

Вовед во нутирција

Нутриција и хранливи состојки Нутрицијата може да се дефинира како наука за активноста на храната, пијалоците и нивните компоненти во биолошките системи. Хранливите состојки кои ги содржи храната овозможуваат одредена функција во организмот. Тие се делат во групи во зависност од количините кои што му се потребни на телото: Макронутриенти : хранливи состојки кои му […]

Правилата за здраво слабеење

Здраво слабеење Не го ризикувајте своето здравје со разни диети. Слабеењето треба да е здраво, природно и постепено. ЗДРАВО СЛАБЕЕЊЕ: без гладување, напротив, со 4 до 5 оброци на ден;без броење калории, јаглехидрати, протеини, грами, милилитри; без киноа, хељда и чиа, ако не ги сакате Медитеранска исхрана, со акцент на традиционалната кујна; опции за оброци […]