Diet Reviews

Category

Вовед во нутирција

Нутриција и хранливи состојки Нутрицијата може да се дефинира како наука за активноста на храната, пијалоците и нивните компоненти во биолошките системи. Хранливите состојки кои ги содржи храната овозможуваат одредена функција во организмот. Тие се делат во групи во зависност од количините кои што му се потребни на телото: Макронутриенти : хранливи состојки кои му […]

Здраво и лесно слабеење

Здрави ужинки за успешна диета За многумина, диетата значи рестрикции во исхраната. Во таа насока, се оди кон елиминирање на ужинките, за да се заштеди на калории. Но, секој нутриционист ќе ви каже дека ужинките се исклучително важен дел од секоја исхрана, особено диетите, бидејќи често се случува да помине премногу време помеѓу оброците, што […]