Crunch

Exercise / Biceps

Како се изведува вежбата

Сите мажи кои се занимаваат со фитнес и одат во вежбална сакаат да зголемат масата на своите бицепси.Голем број од нив сака да има големи раце па затоа и вежбите за бицепс се едни од најпопуларните. Пред да започнете со вежбите, имајте на ум дека вежбите за трицепс се исто толку важни и да вашите раце нема да го достигнат полниот капацитет, ако не ги работите вежбите за трицепс во иста мерка.

Barbell Curl

Ова е многу добра вежба која можете да ја работите со еднорачни тегови или поголем дворачен тег. Вежбата се работи од исправена положба така што рацете ги свиткувате само во лактите а тегот го подигнувате кон градите. Грбот треба да биде прав во текот на целата вежба, да се избегнуваат нагли движења и поместувања заради полесно подигнување на тегот. Подобро е да се намали тежината отколку да ризикувате да го повредите грбот.

CAUTION: Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim

Exercise Tips

  • Lorem ipsum dolor sit amet
  • Consectetur adipisicing elit nsectetur
  • Sed do eiusmod tempor incididunt
  • Ut labore et dolore magna aliqua
  • Officia deserunt mollit anim eiusmor
  • Exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip

Variations

  1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt.
  2. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident,sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim. Sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.